O nama

Ideja o osnivanju udruge OMNIBUS rodila se pradavne 2006. godine, zajedno s projektom Omnibus World Workshop. Projekt O.W.W. zamišljen je kao kreativno druženje profesionalnih fotografa u obliku individualnih ili zajedničkih putovanja na što je moguće udaljeniju destinaciju u svijetu sa ciljem ostvarenja određenog kreativnog zadatka unutar medija fotografije. Nakon “još samo ovog putovanja, pa ćemo onda…”, nakon nikad dovoljno snimljenih fotografija, nakon nekoliko foto izložbi, nakon podosta pivskih brainstorminga, nakon previše lutanja birokratskim labirintima, neprofitna organizacija ilitiga udruga OMNIBUS službeno je registrirana 27. svibnja 2009. godine. Osnovni cilj rada udruge je stvaranje i unapređivanje uvjeta za slobodno udruživanje građana i njihovo bavljenje umjetničkom, fotografskom, filmskom, dizajnerskom, vizualnom i grafičkom djelatnošću te promicanje, razvitak i unapređenje fotografije kao umjetnosti (to smo morali ovako ozbiljno sročiti…).

Jedna od primarnih aktivnosti udruge Omnibus je popularizacija fotografske umjetnosti među širom javnosti, posebice među mladima, informiranje javnosti o radu udruge, kao i ostvarivanje umjetničkih projekata (izložbe radova svojih članova te organizacija fotografskih radionica). S tim u vezi udruga je započela provoditi svoj drugi projekt “Foto-tečaj”, odnosno teoretski najpraktičniji tečaj fotografije. Kako mi–Omnibusovci, želimo (p)ostati fotografski alfa mužjaci i alfa ženke za cijeli svemir, odlučili smo sva svoja znanja prenositi drugima i održavati tečajeve Photoshopa te Make up tečajeve. A zašto i ne bi, kad to tako dobro radimo?! I ne samo to! Uz to što smo puni znanja o svemu i svačemu, većina nas je dosta ugodne vanjštine… Vjerojatno zbog toga uspijevamo surađivati i dobivati podršku velikog broja umjetnika raznih profila koji prepoznaju važnost okupljanja i zajedničkog rada sa ciljem podizanja kvalitete umjetničkog, a posebno fotografskog izričaja u Hrvatskoj.

Svoje ciljeve udruga ostvaruje i prodajom radova svojih članova u svrhu prikupljanja materijalnih sredstava koja su namijenjena djelatnostima zbog kojih je udruga osnovana i/ili humanitarnim ciljevima, kao i organiziranjem kulutrno-umjetničkih događanja (izložbe, javni nastupi, predavanja, aukcije) sa svrhom predstavljanja različitih kultura svijeta i promicanja vrijednosti multikulturalnosti, interkulturalnosti, demokracije, suživota i ljudskih prava. Da da da, to smo mi – tolerantni, pravični i demokratični, multilingvalni, multidisciplinarni, multi/kulti i vrhunskih manira u svakom trenutku. Vodimo se jednostavnim Omnibus motom: “Multitasking nas čini ljudima”.

Priđite bliže i upoznajte nas!

Udruga Omnibus

Brozova 36/2, Zagreb
tel.: 01/ 242 0002
fax.: 01/242 1722
OIB: 39920790641
žr: 2402006 – 1100586272

Siniša Uštulica – predsjednik Udruge Omnibus

Hrvoje Serdar – dopredsjednik Udruge Omnibus

Igor Šeler – tajnik Udruge Omnibus

Jadranko Begić Stripy – voditelj edukacijskog centra

Saša Pjanić – počasni član